Het nieuwe gebouw van de Hoge Raad

Schermafbeelding 2016-02-05 om 18.49.07Gisteren werd het nieuwe pand van de Hoge Raad der Nederlanden aan de pers gepresenteerd, en natuurlijk mocht ik als Rechtspraak Reporter daar ook bij zijn! Het nieuwe gebouw van de Hoge Raad ligt eigenlijk om de hoek bij het oude gebouw, ze verhuizen namelijk van de Kazernestraat naar de Korte Voorhout.

Een beetje onwennig stond iedereen in het begin om zich heen te kijken, en dan vooral naar het prachtige schilderij van Helen Verhoeven. Zij heeft dit schilderij speciaal gemaakt  voor het nieuwe gebouw van de Hoge Raad en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. In het midden achter de tafel is Meester Visser te zien, en verder is iedereen op het schilderij onherkenbaar. Aan de muren in de zaal op het schilderij zie je echter wel historische figuren terugkomen en hoe langer je kijkt hoe meer je ziet.

Helen Verhoeven_Hoge Raad 02Daarna was het tijd voor de opening van de dag door President van de Hoge Raad, Maarten Feteris. Hij vertelde de geschiedenis van de panden van de Hoge Raad, waar eigenlijk vooral uit bleek dat dit het eerste gebouw is wat speciaal bedoelt is voor de Hoge Raad. Grappig feitje: het paleisje waar ze nu nog zitten (Lange Voorhout) was eigenlijk de Universiteitsbibliotheek! thumb_IMG_0834_1024

Nadat we de geschiedenis hadden leren kennen was het woord aan de architect, Kees Kaan, om te vertellen over hoe dit gebouw tot stand is gekomen. Ik denk dat foto’s hier het beste verhaal kunnen vertellen en daarom volgen nu foto’s van het nieuwe gebouw! (Als je op de foto’s klikt dan kan je ze in het groot bekijken).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s